« ΞΥΛΟΤΥΠΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ και δαπέδου υπογείου (Σχέδιο Μ.20)
ΞΥΛΟΤΥΠΟΣ οροφής ΙΣΟΓΕΙΟΥ (Σχέδιο Μ.40) »
|
ΞΥΛΟΤΥΠΟΣ οροφής ΥΠΟΓΕΙΟΥ (Σχέδιο Μ.30)
Ο ξυλότυπος οροφής υπογείου περιλαμβάνει τον ξυλότυπο σε κλίμακα 1:50 και μία χαρακτηριστική τομή επίσης σε κλίμακα 1:50. Περιέχει επίσης τις λεπτομέρειες των δύο σκαλών σε κλίμα-κα 1:20 και τις λεπτομέρειες υγρομόνωσης των περιμετρικών τοιχείων σε κλίμακα 1:10.
Η χάραξη των αξόνων και των σταθερών σημείων των κολονών πρέπει να γίνει εκ νέου στη στάθμη του υπογείου.
Πάνω στον ξυλότυπο υπάρχουν δύο υψόμετρα, το ένα αναφέρεται στο ύψος του πετσώματος της πλάκας και το δεύτερο στο υψόμετρο του πάνω μέρος του σκυροδέματος. Παρόλο που πολλά από τα υψόμετρα μοιάζουν περιττά, αναγράφονται για να μη δημιουργηθεί σύγχυση κατά τα καλουπώματα.
Οι οπές που θα προβλεφθούν για τη διέλευση των εγκαταστάσεων, κανονικά πρέπει να επισημαίνονται και σε ειδικό εξαρτώμενο κατασκευαστικό σχέδιο, αλλά αν δεν είναι εκτεταμένες και σύνθετες μπορεί να αποτυπώνονται μόνο στο σχέδιο του μαραγκού. Στην περίπτωση που μία σωλήνα διαπερνά τον κορμό πεδιλοδοκού πρέπει να λαμβάνει γνώση ο μελετητής των στατικών.
Σημαντική είναι η λεπτομέρεια που αναφέρεται στο θέμα της εξασφάλισης της υγρομόνωσης των δύο αρμών στη βάση των περιμετρικών τοιχείων που συναντώνται οι στρώσεις των τριών τελευταίων σκυροδετήσεων. Όταν υπάρχει δυνατότητα εργασίας στις έξω επιφάνειες, η λύση φαίνεται στην πρώτη εικόνα, ενώ όταν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αναγκαζόμαστε να περιοριστούμε στην εσωτερική σφράγιση. Σημειώνεται πάλι, ότι οι λύσεις που αναφέρονται σ’ αυτή την παράγραφο, αποτελούν κάποιες από τις πολλές ανάλογες λύσεις.
|
« ΞΥΛΟΤΥΠΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ και δαπέδου υπογείου (Σχέδιο Μ.20)
ΞΥΛΟΤΥΠΟΣ οροφής ΙΣΟΓΕΙΟΥ (Σχέδιο Μ.40) »
|
|